klanten waarderen ons met een 9.6 uit 303 beoordelingen!
Vraag een adviesgesprek aan »
Advies 4 min leestijd

Welke hulp heb je nodig bij je nieuwe keuken?

Hayo Smit
op 31 januari 2020

Plannen maken voor de nieuwe keuken

Het keukenontwerp en het nieuwe leidingwerk

De keukencoach stelt een leidingsschema samen voor je nieuwe keuken.

Met dit leidingsadvies, aangegeven op de keukentekening, kun je een planning maken voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden na het slopen van de oude keuken.

Regel meteen ook duidelijk wie de rommel opruimt.

Muren

De metselaar en timmerman kunnen worden ingeschakeld voor aanpassingen aan muren en wanden. Misschien moet er ook een gat in de muur komen voor de afzuigkap. Het werk van de loodgieter en elektricien wordt een stuk makkelijker gemaakt wanneer er bij de werkzaamheden aan de muren rekening  gehouden wordt met de leidingen.

Nieuwe keuken, hulp van een elektricien - Annca, Pixabay.com
Foto: Groepenkast – Jarmoluk, Pixabay.com

Hulp bij het leidingwerk

Een nieuwe keuken heeft bijna altijd extra stopcontacten nodig. Contactdozen voor de nieuwe keukenapparatuur, de verlichting en losse apparaten op het aanrecht zoals het koffiezetapparaat en telefoonopladers. Als je geluk hebt, is het verplaatsten van de stopcontacten genoeg.

Soms is het slim om meteen de groepenkast te vervangen of uit te breiden. Als je overgaat van koken op gas naar inductie is het vaak beter ook op te waarderen naar 3-fasen stroom. Regel voor aansluiting van een nieuwe groepenkast een erkende elektricien.

De aansluitingen voor water en afvoer en ook de eventuele verplaatsing van de verwarming en het weghalen van de gasleiding kunnen allemaal door de loodgieter worden geregeld. Vraag vooraf of de leidingen, waar nodig, in de muren weggewerkt kunnen worden.

Nieuwe keuken, hulp van een tegelzetter – Charles PH, Unsplash.com
Foto: Tegels plaatsen in nieuwe keuken – Stux, Pixabay.com

Afbouw

Na de aanleg van het leidingwerk, kan de stukadoor zijn werk doen. Het werken met kalk geeft veel troep. Maak vooraf afspraken met de stukadoor over het vuil.

Pas nadat het stucwerk goed droog is, kan de schilder beginnen met een ronde voorstrijk gevolgd door het verven zelf. Regel dat de schilder, na plaatsing van de keuken, nog even langs komt om kleine stootplekken en krasjes te fiksen.

Meestal wordt het tegelwerk pas gedaan nadat de keuken is geplaatst omdat je dan mooi kunt aansluiten op het werkblad en de kastjes.

Vaak kit de keukenmonteur meteen de naadjes na het plaatsen van de keuken. Als je tegels gebruikt gaat dat niet. Je kunt het dan de schilder vragen die toch nog even langskomt.

Het zelf doen of laten doen?

In een appartementencomplex mag je niet zomaar eigen vaklui inschakelen. Voor aanpassingen aan de verwarming bijvoorbeeld zal meestal de vaste loodgieter van het appartementengebouw moeten worden ingezet. Stem dit af met de VvE beheerder.

Er komt heel wat vakmanschap kijken bij alle voorbereidingen van een nieuwe keuken installeren. Als je een aannemer kunt vinden die dit allemaal vanuit één bedrijf kan is dat hartstikke makkelijk.

De keukencoach kan het installeren van een nieuwe keuken ook voor jou organiseren. Je blijft natuurlijk nauw betrokken, maar kunt er vanuit gaan dat ervaren vakmensen ingezet worden die weten hoe belangrijk jouw nieuwe keuken is. Wel zo gemakkelijk en precies zoals jij het wilt. Wacht niet langer met het realiseren van jouw droomkeuken en vraag een vrijblijvend gesprek aan met een van onze keukenadviseurs.

 

Hayo Smit

Ik ben Hayo. Met mijn ruime ervaring in de keukenbranche ben ik in staat om je van A tot Z te begeleiden. Dat begint al bij het eerste contact en dat eindigt in principe nooit. Ik blijf steeds je vaste aanspreekpunt, ook nadat we de keuken geleverd hebben.

Keukencoach.com heeft afspraken gemaakt met een aantal I-KOOK winkels waaronder de winkel in Veendam waar ik met je kan afspreken.

Het adres van de winkel is: Transportweg 10, 9645 KX Veendam

Laten we snel een keer kennis maken.

Hayo Smit

Relevante artikelen

Onafhankelijk keukenadvies: hoe ziet dat eruit?

Ontdek hoe je advies inwint bij een keukenspecialist die jou naar je droomkeuken coacht! Zoveel mensen, zoveel keukenwensen! Alleen een…

Hayo Smit
op 6 mei 2020

Welke keukenindelingen zijn er? Welke vorm past bij jouw woning?

Ontdek jouw favoriete keukenindeling! Niet alleen de keuze voor een stijl als de landelijke keuken, moderne keuken of industriële keuken…

Hayo Smit
op 6 mei 2020

Keukenstijlen: welke stijl keuken past bij jou?

Vind de perfecte keukenstijl voor jouw nieuwe keuken Na het bewonderen van ‘de nieuwe keuken’ van familie en vrienden, heb…

Hayo Smit
op 6 mei 2020

Ervaren experts

Onze ervaren experts helpen je van A tot Z

Topkwaliteit

We leveren uitsluitend topkwaliteit keukens en apparatuur

Scherpe prijzen

Een transparante calculatie: altijd eerlijke en scherpe prijzen

100% aandacht

Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg