klanten waarderen ons met een 9.6 uit 303 beoordelingen!
Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 4 min leestijd

Welke functie heeft jouw keuken in huis?

Jessica Renders
op 31 januari 2020

Keukencoach Jessica Renders – gepubliceerd op 19 september 2019

Nieuwe keuken, nieuwe kansen! Zo zie ik dat telkens zodra ik als keukencoach nieuwe klanten ontmoet. Ik vraag graag aan de klant wat de plannen zijn met de nieuwe keuken. De een gaat namelijk voor een echte leefkeuken en de ander droomt weer van een semi-professionele keuken. Ik heb hieronder de verschillende functies van de keuken verzameld die ik in de loop der jaren bij mijn klanten voorbij heb zien komen.

Hoe lang blijf je er wonen?

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Als je de woning als ‘tussenwoning’ beschouwt is een aanzienlijke investering waarschijnlijk niet de beste keus. Heb je je droomwoning te pakken en wil je deze helemaal naar smaak inrichten, dan is het een goed idee om het groter aan te pakken. Je wilt tenslotte elke dag echt van je keuken genieten. Hieronder enkele voorbeelden van het kiezen van een keuken op basis van woonsituaties.

Model keuken

Ben je van plan om maar enkele jaren in de koopwoning te blijven wonen, dan is het een idee om een frisse neutrale keuken te plaatsen die de toekomstige verkoop niet in de weg gaat liggen. Ik zag laatst een penthouse in Rotterdam te koop staan met een rood met witte keuken, waar duidelijk een Feyenoordspeler of -fan in woonde. De toekomstige bewoner moet dan maar net van rood houden!

Droomkeuken

Heb je de woning van je leven gevonden en wil je voorlopig nergens anders heen? Doe dan lekker je eigen ding en plaats de keuken van je dromen. Kies de materialen, apparaten en kleuren uit die jij mooi en handig vindt en maak het geheel naar eigen zin.

Functie van de keuken: Nobilia keuken met kookeiland – 371, 893 Decor eiken San Remo
Foto: Nobilia keuken met kookeiland

Woonkeuken – leefkeuken

Sinds enkele jaren is een open indeling van de woning favoriet. Woonkamer en keuken lopen gezellig in elkaar over, waardoor het koken een echte sociale bezigheid is. Aan de bar of kookeiland hangende gezinsleden en vrienden houden je gezelschap terwijl je aan het koken bent. Door deze openheid is er een afzuigkap of afzuigsysteem nodig die veel capaciteit heeft en toch weinig lawaai maakt. Een koelkast met genoeg ruimte voor drank en wijn zal zijn nut zeker bewijzen.

Keuken van een echte hobbykok

Een hobbykok heeft alle ruimte nodig in de keuken. Een zo groot mogelijk werkblad voor de veel gebruikte keukenapparaten en goede mise-en-place, maken de keuken tot een waar kook- en bakparadijs. Een kraan met een flexibele uittrekslang is reuze handig voor het afspoelen van groente en fruit.

Geeft de kraan ook nog eens kokend water, zoals de Quooker Flex dan wordt het koken van pasta een ‘eitje’. Voor de hobbykok met grote plannen maar een kleine keuken, zijn keukenapparaten met meerdere functies zoals een bakoven met stoom een oplossing. Een gewilde keukengadget onder de hobbykoks is tegenwoordig toch wel de vacumeermachine.

De studentenkeuken

Niet iedere student leeft alleen op diepvriespizza’s en snacks uit de frituurpan. Wil je een woning aan studenten verhuren dan ga je voor een ‘hufterproof’ keuken die stevig in elkaar zit. Van de studentenkeuken zal namelijk erg veel gebruik gemaakt worden en meestal niet zo zachtzinnig ook. Een grote (het liefst ingebouwde) koelkast is een must met zoveel mensen en een praktische vaatwasser voorkomt bergen vieze vaat op het aanrecht. Daarnaast is koken op inductie veiliger dan op gas.

Welke keuken past het best bij je?

Zoals je ziet kan een keuken nogal wat verschillende functies hebben in een woning. Naar wat voor keuken ben jij op zoek? Wat voor type woning heb je en welke keuken past daar goed bij? Onze keukencoaches kunnen je helpen deze vragen te beantwoorden in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Het idee is niet dat je direct met een keuken wegloopt, maar vooral iemand hebt om mee te sparren. Vraag hier je persoonlijke adviesgesprek aan.

Jessica Renders

Ik ben Jessica. Met mijn ruime ervaring in de keukenbranche ben ik in staat om je van A tot Z te begeleiden. Dat begint al bij het eerste contact en dat eindigt in principe nooit. Ik blijf steeds je vaste aanspreekpunt, ook nadat we de keuken geleverd hebben.

Keukencoach.com heeft afspraken gemaakt met een aantal I-KOOK winkels waaronder de winkel in Capelle aan den IJssel waar ik met je kan afspreken.

Het adres van de winkel is: Lylantse Baan 6, 2908 LG Capelle aan den IJssel

Laten we snel een keer kennis maken.

Jessica Renders

 

Ervaren experts

Onze ervaren experts helpen je van A tot Z

Topkwaliteit

We leveren uitsluitend topkwaliteit keukens en apparatuur

Scherpe prijzen

Een transparante calculatie: altijd eerlijke en scherpe prijzen

100% aandacht

Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg