Vakkundig advies van experts met meer dan 20 jaar ervaring!
Vraag een adviesgesprek aan »
Kranen 6 Min leestijd

Trots op Quooker


op 9 januari 2019

Vaak heeft een klant zelf al een goed idee welke apparaten hij of zij graag in de nieuwe keuken zou willen. Een Quooker, als kokend waterkraan staat steeds vaker op de verlanglijst.

Het is natuurlijk bijzonder handig direct kokend water te kunnen tappen voor een kop thee, een 4-uur-soepje of het koken van groenten of pasta ‘s avonds. Mocht je er als jonge ouder nog niet aan gedacht hebben, een Quooker is (kind) veilig en een uitkomst voor het uitkoken van flessen en spenen en het bereiden van de babyhapjes.

De ontwikkelingen bij Quooker zijn de laatste jaren heel hard gegaan. Het was eerst een echte luxe. Inmiddels is het voor meer mensen bereikbaar en zijn er meer praktische functies toegevoegd. Ook qua uiterlijk zijn er meer mogelijkheden met nieuwe modellen en zelfs verschillende kleuren.

Quooker Fusion kokend-water-kraan
Foto: Quooker Fusion

Quooker Fusion

Quooker is geïntroduceerd als een aparte kokend waterkraan uit de Nordic serie. Deze kun je naast de bestaande keukenkraan plaatsen of wordt geleverd als Twintap. In de Quooker Fusion is een kokend waterkraan én mengkraan van warm en koud water gecombineerd. Deze wordt daarom een 3-in-1 kraan genoemd. Het ideale aan de Fusion is, dat er geen extra kraan op het werkblad hoeft bij te komen. Dat scheelt ruimte en een gat in het keukenblad. Het is niet alleen praktisch, maar oogt ook vanzelfsprekend mooi. De Quooker Fusion is verkrijgbaar in model ‘Round’(rond) en ‘Square’ (haaks), in de kleuren chroom, steel, RVS, goud en zwart.

Foto: Quooker Cube

Quooker Cube

Hoewel het Nederlandse water van uitstekende kwaliteit is en prima gedronken kan worden, filtert de Quooker Cube het water nog eens extra. Daardoor wordt het water zachter van smaak en verbetert de geur. Voor een gezin dat veel mineraalwater drinkt, scheelt de plaatsing van een bruisend waterkraan heel veel gesjouw met waterpakken en waterflessen. En… minder pakken en plastic flessen, dat is goed voor het milieu en duurzaam. Dan wordt wel eens gevraagd: ‘Is het ook goed voor mijn portemonnee?’ Ik antwoord volmondig ‘Ja’. Een liter bruisend water uit de (CO2-cilinders van de) Cube kost € 0,25 en in de winkel ben je zo’n € 0,50 per liter kwijt. De kosten voor een liter gefilterd water zijn trouwens € 0,03. De Quooker Cube is verkrijgbaar in model ‘Round’ en ‘Square’ in de kleuren chroom, steel, RVS, goud en zwart.

Quooker Classic Collectie van de kokendwaterkraan
Foto: Quooker classic collectie

Quooker Classic Collectie

De Quooker kranen zijn ‘state of the art’ in watertechniek en hebben een echte design uitstraling. Consumenten met een klassieke keukeninrichting zien natuurlijk ook graag de moderne functies op de kraan. Quooker heeft speciaal voor de klassieke herenhuizen en landelijk ingerichte woningen het Quooker Classic model aan het assortiment toegevoegd.

De Classic Nordic Square en Round single tap zijn losse kokend waterkranen naast de warm en koud water mengkraan, met een rechte dan wel ronde uitloop. Deze kokend waterkranen kunnen ook gecombineerd worden met de Cube waardoor naast kokend water, er ook gekoeld bruisend en gefilterd water getapt kan worden.

De Classic Fusion Square en Round zijn in klassieke stijl uitgevoerde kranen met een rechte/ronde uitloop, die zowel warm, koud, kokend, koel bruisend als gefilterd water geven. De vier Quooker’s Classic zijn verkrijgbaar in de kleuren chroom, roestvrijstaal en nikkel glans.

Quooker Flex kokend-water-kraan met uittrekslang
Foto: Quooker Flex

Quooker Flex

De Quooker Flex voegt de praktische ervaring uit de professionele spoelkeuken toe aan de kokend waterkraan. Met de flexibele uittrekslang heb je een heel praktische keukenhulp waarmee je gericht met warm of koud water kunt spoelen en ongecontroleerd gespetter kunt voorkomen. De Flex is ook te gebruiken in combinatie met de Quooker Cube. De Quooker Flex is verkrijgbaar in model ‘Round’, in de kleuren chroom en RVS.

Veilige kokend waterkraan

Elke Quooker heeft meerdere voorzieningen om veilig kokend water te kunnen gebruiken.

  • De straal water is niet massief maar luchtig. Je krijgt nooit een plons water over je heen en hebt daardoor gelegenheid je hand terug te trekken voordat je je hand kunt branden.
  • De kraanuitloop is geïsoleerd, het metaal wordt warm, maar niet heet. Dit voorkomt dat nieuwsgierige handjes zich kunnen branden op bijvoorbeeld een kookeiland.
  • Kind veilige bediening met de druk-draai-beweging voorkomt het onbedoeld openen van de kokend waterkraan door jonge kinderen.
  • De knop heeft een rode lichtring die tijdens het tappen van kokend water gaat gloeien als waarschuwing.

In bovenstaande video zie je de vele mogelijkheden van de verschillende Quookers.

Quooker bekroonde techniek

Het is voor mij bij het ontwerpen van de keuken een leuke uitdaging om ruimte te vinden voor het Quooker-syteem. Onder de slanke kraan zit immers een flink stuk techniek. Techniek afkomstig uit ons eigen landje. Niet voor niets is de Quooker Flex de winnaar van een Dutch Design Award 2017. Iets om trots op te zijn!

Quooker is hard op weg een soortnaam te worden voor de kokend waterkraan. Er zijn inmiddels aantrekkelijk geprijsde alternatieven met hun eigen sterke punten. Bijvoorbeeld de Selsiuz kokend waterkraan in verschillende designs en kleuren met de bijpassende spoelbak, is een optie waar ik graag mee werk.

Relevante artikelen

Prachtige spoelbakken, welke spoelbak past er in jouw keuken?

Van standaard gootsteen tot sieraad in je keuken; de spoelbak is vandaag de dag een bijzonder fraaie accessoire in het…


op 9 april 2021

Selsiuz kokend waterkraan met spoelbak in kleur

Als keukencoach is het fantastisch om de populaire kokend water kraan te kunnen inpassen met een prachtig bijpassende spoelbak. De…


op 9 januari 2019

Een keukenkraan kiezen

Voor de één is een kraan alleen een praktische tool om water te tappen, de ander wil als keukenkraan een…


op 9 januari 2019

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap