klanten waarderen ons met een 9.6 uit 237 beoordelingen!

Showroomkeuken tips

Gepost op 9 januari 2019 door Roy van Koot, Ron Hubers

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe keuken zul je ook aanprijzingen zien voor showroomkeukens. Deze worden vaak aangeboden met aantrekkelijke hoge kortingen. Dit kan een interessante optie zijn!

Graag help ik de klant met een grondige dubbelcheck. Het gaat er uiteindelijk om dat de bestaande opstelling uit de showroom goed past in de toekomstige thuissituatie.

Wanneer kan een showroomkeuken interessant zijn?

Snelheid

De korte levertijd wordt door de klant als belangrijkste reden aangegeven bij de keuze voor een showroomkeuken. De showroom keuken is namelijk helemaal compleet en vrijwel direct beschikbaar. Deze korte levertijd kan van pas komen na bijvoorbeeld brand of waterschade. Soms wordt op aanwijzing van de makelaar voor de verkoop van een woning nog snel voordelig een nieuwe keuken geplaatst.

Korting

De showroom keuken zal zeer aantrekkelijk geprijsd zijn, omdat de keukenleverancier plaats wil maken voor presentatie van de allernieuwste ontwikkelingen. Voor de klant is de aanschaf van een showroom keuken een kans. Deze keukens zijn vaak rijkelijk uitgerust met bijzondere toeters en bellen op het gebied van apparatuur en inrichting. Normaal gesproken ondenkbaar voor een dergelijke prijs.

What you see is what you get

Alleen bij een showroomkeuken kun je vooraf exact op ware grootte zien en voelen hoe de keuken er uit komt zien, inclusief werkblad, apparatuur en kastindeling. Daar kan geen enkele 3D presentatie tegenop.

Flexibiliteit met de ruimte in de nieuwe keuken

Bij de showroomkeuken zijn de afmetingen natuurlijk al vergaand bepaald. We kunnen langs de randen helpen met enkele ‘passtukken’ zoals dat heet, maar die mogelijkheden zijn beperkt. Het werkblad is in ieder geval definitief. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer er nog enigszins flexibel met de ruimte kan worden omgegaan zoals bij een open keuken, grote bedrijfsruimte of studentenhuis, waar het minder nauw luistert .

Ik kan als keukencoach wellicht wat suggesties geven aan de hand van foto’s en afmetingen van de thuissituatie.

Uitbreiding

Als het model nog in het assortiment van de keukenfabrikant zit, is het mogelijk extra keukenkasten aan te schaffen. Zo kun je de keuken passend maken voor een grotere ruimte. Extra bovenkasten en hoge kasten kunnen probleemloos geplaatst worden. Het werkblad kun je niet zomaar uitbreiden. Wel zou je met extra onderkasten een aparte koffie corner kunnen maken.

Inclusief apparatuur

Onze showroom keukens worden aangeboden inclusief apparatuur. Veelal zijn dat interessante uitvoeringen en goed op elkaar afgestemd. Hartstikke handig. Eventueel kun je apparaten omwisselen met andere demo-apparatuur. Heb je bijvoorbeeld liever een combimagnetron in plaats van een stoomoven, dan is er wellicht iets te ruilen.

Net zo goed als nieuw uit doos

In de showroom is de keuken gebruikt als demo. Het is mogelijk dat er een krasje of wat vuil op terecht is gekomen. We zullen altijd samen de keuken goed bekijken zodat je precies weet wat je koopt.

Garantie

Fijn om te weten: Onze showroomkeukens zullen altijd met volledige garantie worden aangeboden. En dat is niet overal zo!

Showroomkeuken kopen tips

Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en wie weet sla je een mooie slag met een complete showroomkeuken voor een prachtprijs.

  • Mocht je in een showroom een keukenopstelling zien waarvan je denkt dat die thuis zal passen, vraag dan gewoon of die keuken nu al verkocht kan worden als showroomkeuken. Niet geschoten is altijd mis…
  • Het is regel dat je de keuken zelf demonteert, vervoert en opbouwt. Daarmee bespaar je nog meer! Let bij de demontage goed op en maak veel foto’s. Dat helpt enorm bij het opbouwen van de keuken thuis.
  • In de showroom en thuis wordt goed voor de keuken gezorgd, maar tijdens transport kan er van alles gebeuren. Zorg dus voor een veilig transport. Organiseer een ruime schone bus met vlakke laadvloer, veel beschermmaterialen (dekens!), bevestigingsbanden en voorzichtige sjouwers.
  • Een showroom keuken kan al overgenomen worden wanneer je thuis nog niet helemaal klaar bent voor de plaatsing. Je kunt vragen of de opstelling nog een poosje langer in de showroom mag blijven staan.

Ervaren experts

Onze ervaren experts helpen je van A tot Z

Topkwaliteit

We leveren uitsluitend topkwaliteit keukens en apparatuur

Scherpe prijzen

Een transparante calculatie: altijd eerlijke en scherpe prijzen

100% aandacht

Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg