Vakkundig advies van experts met meer dan 20 jaar ervaring!
Vraag een adviesgesprek aan »
Kranen 4 Min leestijd

Selsiuz kokend waterkraan met spoelbak in kleur


op 9 januari 2019

Als keukencoach is het fantastisch om de populaire kokend water kraan te kunnen inpassen met een prachtig bijpassende spoelbak. De op elkaar afgestemde Selsiuz kokend waterkraan en Lanesto spoelbak combineren qua vorm en kleur als een sieraad in de keuken.

Elke keuken heeft een kraan en een spoelbak. Met deze kraan en spoelbak combi kun je een bijzonder fraai kleuraccent in de keuken aanbrengen. Of juist het tegenoverstelde bereiken: de kraan en spoelbak harmonieus op laten gaan in het gehele keukenontwerp.

Selsiuz modellen en kleuren

De Selsiuz kokend waterkraan is als 3-in-1-kraan (link naar de algemene kranen-blog) voor warm, koud, en kokend water, verkrijgbaar in 3 modellen. Naast het ronde model is er ook het stoere haakse model. De Selsiuz XL is geïnspireerd op de horecakeuken met de uittrekbare spoeldouche voor warm en koud water. Daarmee spoel je gemakkelijk borden af en maak je de spoelbak snel schoon. De Selsiuz is verkrijgbaar in de kleuren Inox, Copper, Gold, Gun Metal (zwart) en Chrome (niet in XL uitvoering).

Selsiuz kokend-water-kraan met Lanesto spoelbak in dezelfde kleur Copper – Dekker Zevenhuizen
Foto: Dekker Zevenhuizen – Selsiuz en Lanesto kleuren

De Lanesto Urban spoelbak is verkrijgbaar in de kleuren Inox, Copper, Gold en Gun Metal. De strakke vierkante bak past perfect bij de Selsiuz kokend waterkraan of Lanesto kranen in dezelfde kleurstellingen.
Je kunt de matching colors verder doorvoeren met een bijpassend inzetbakje, bodemrekje en vaatdoekhouder. De spoelbakken kunnen zowel als vlakinbouw of onderbouw gemonteerd worden.

Gekleurd RVS

De kleur van zowel de Selsiuz kraan als de Lanesto spoelbak wordt verkregen met een techniek genaamd ‘Physical Vapour Deposition’ (PVD). De kleur ontstaat doordat moleculen uit een gas of damp zich hechten aan het RVS. Het grote voordeel ten opzichte van door andere technieken gekleurde kranen is, dat de RVS metaal uitstraling behouden blijft en er geen stukjes lak van de kraan of spoelbak kunnen afspringen bij beschadiging. Uit eigen ervaring valt mij op dat ook vette vingers minder zichtbaar zijn op door PVD gekleurd RVS materiaal.

Selsiuz kokend-water-kraan modellen met Lanesto spoelbak in de kleuren: Inox, Copper, Gold en zwart Gun Metal
Foto: Dekker Zevenhuizen – Quooker

Selsiuz versus Quooker

Steeds vaker vraagt de klant om een Quooker in de nieuwe keuken. Ze bedoelen eigenlijk: ik wil een kokend waterkraan. Ik beveel graag de Selsiuz kokend waterkraan aan, omdat de Selsiuz kokend waterkraan een stuk voordeliger is. Voor het geld van alleen een Quooker Fusion. heb je een Selsiuz kraan met perfect bijpassende Lanesto spoelbak samen. Ook is de Selsiuz in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Er zit ook een belangrijk verschil in de bediening. Bij Selsiuz zit de kokend water ‘druk-draaiknop’ apart aan de linkerkant van de kraan. De kant vanwaar je gewend bent warm water te tappen. De Quooker heeft aan de voet van de kraanhals een dubbele ‘druk en draai’ bediening voor de kokend waterfunctie die oplicht bij aanraking. Iets wat oefening vergt. De beide kranen zijn overigens (kind) veilig.

Selsiuz kokend waterkraan installatie

Een kokend waterkraan heeft stroom nodig voor de boiler. Bij de aansluiting heb je een wandcontactdoos nodig in het keukenkastje. De Selsiuz heeft een 2200 watt boiler, die bij voorkeur gevoed wordt vanuit een aparte 16 ampère groep. Wanneer er geen elektra groep vrij is, kun je met het plaatsen van een Q switch overbelasting voorkomen.

Foto: Dekker Zevenhuizen ‘Raw Rituals’en ‘New Classic’

Keukentrends

De bovenstaande foto’s tonen een preview van de keukentrends ‘Raw Rituals’ en ‘New Classic’. Je ziet hierin de prominente rol van de Selsiuz kokend waterkraan met de bijpassende Lanesto spoelbakken toegepast. Fantastisch om deze twee-eenheid, in combinatie met bijpassend werkblad, te mogen verwerken in een keukenontwerp.

Selsiuz primeur

Onlangs bezocht ik het Trend Centre van de Selsiuz leverancier. Daar kreeg ik een heuse primeur mee: de introductie van de Selsiuz Cool. Deze Selsiuz Cool is de kokend waterkraan die gefilterd en bruisend en gekoeld water geeft. Heel speciaal aan deze 6-in-1 kraan is dat je de hoeveelheid bubbels naar smaak kunt aanpassen! Natuurlijk meteen ook verkrijgbaar in de verschillende kleuren.

Relevante artikelen

Prachtige spoelbakken, welke spoelbak past er in jouw keuken?

Van standaard gootsteen tot sieraad in je keuken; de spoelbak is vandaag de dag een bijzonder fraaie accessoire in het…


op 9 april 2021

Trots op Quooker

Vaak heeft een klant zelf al een goed idee welke apparaten hij of zij graag in de nieuwe keuken zou…


op 9 januari 2019

Een keukenkraan kiezen

Voor de één is een kraan alleen een praktische tool om water te tappen, de ander wil als keukenkraan een…


op 9 januari 2019

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap