Vakkundig advies van experts met meer dan 20 jaar ervaring!
Vraag een adviesgesprek aan »

PITT cooking – Een ware kook- en design belevenis!


op 28 januari 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 22 september 2021

Bijzonder is niet alleen het design van PITT cooking met de losse branders direct op je keukenblad, maar ook de professionaliteit, de kracht van de gaspitten voor koken op restaurant niveau. En… grote pannen zijn van harte welkom! Je bepaalt zelf waar je welke brander wilt hebben op je aanrechtblad. De branders zijn er in klein, middel en een groot wokbrander formaat. De keuze is aan jou vanaf 1 losse gaspit tot… kijk maar wat bij jouw stijl van koken past! Ik vertel je graag alle ins & outs over PITT cooking.

PITT cooking is een pure manier van koken met echte vlammen. Ja, het kan geweldig goed: koken met vuur direct op je aanrechtblad. Een keukencoach laat je alle mogelijkheden zien voor in je nieuwe keuken!

PITT cooking tips & inspiratie!

PITT cooking Foessa original 6 branders
PITT cooking Foessa Original 6 branders

Met PITT cooking je kookopstelling naar eigen wens samenstellen

Bij PITT cooking worden zowel de gaspitten als de bedieningsknoppen rechtstreeks in je keukenblad geïntegreerd. De zwarte knoppen kunnen ook in de rand van het aanrechtblad geplaatst worden als de rand minimaal 10cm hoog is. De techniek zit mooi verborgen in het werkblad.

Of je nu een grote keuken of een kleine keuken hebt, met PITT cooking kun je de kookopstelling geheel aanpassen aan:

  • De grootte van je aanrechtblad.
  • Het aantal én formaat van de branders dat je wenst.
  • De afstand tussen de branders.
  • Bedieningsknoppen op het keukenblad of aan de voorkant van de bladrand.
PITT cooking Dempo wokring
PITT cooking Dempo met wokring

PITT cooking modellen

Je hebt volledige keuzevrijheid uit 20 verschillende modellen die met elkaar gecombineerd kunnen worden op een zelf gekozen afstand. Stel jezelf de vraag: “Hoe kook ik eigenlijk?” en bedenk wat voor jou de beste kookopstelling is. Het zijn allemaal losse branders, dus als je alleen een losse wokbrander wilt, prima.

Een populair voorbeeld is PITT cooking Elbrus, een model met 5 kookpitten: 2 kleine branders (2 kW), 2 middel branders (3 kW) en 1 wok- en sudderbrander (5 kW).

WEETJE: PITT cooking is Made in Holland!

 

Er zijn altijd drie uitvoeringen van de PITT branders mogelijk:

  • Aluminium branders – Original serie
  • Messing branders – Professional serie
  • Zwarte branders – Black Edition

Elke soort materiaal brander zorgt voor een andere look, passend bij de verschillende keukenstijlen.  (De pitten werken precies hetzelfde.) Je leest er zo meer over.

Krachtige wokbrander + wokring

In combinatie met de gas wokbrander heeft PITT cooking een geweldige wokring bedacht voor de wokpan met halfronde holle bodem. De wokring die de vlam van de krachtige brander perfect verdeelt, laat je roerbakken en wokken als een professionele wok-kok! Bekijk het filmpje hoe je de wokbrander met ring kunt gebruiken.

PITT cooking in RVS design keuken
PITT cooking in RVS design keuken

PITT cooking, prachtig in alle keukenstijlen

Ik wil je graag enkele keuken ideeën en stijlen geven waarin PITT cooking onweerstaan mooi is.

Aluminium branders stelen de show in o.a. een moderne keuken en maken het roestvrij stalen plaatje compleet in een professionele RVS keuken. De stijlvolle messing branders staan heel chique in een design keuken met veel wit marmer en een kokend-water-kraan met bijpassende spoelbak in goudkleur. Messing heeft ook een ambachtelijke uitstraling die je terug kunt vinden in de landelijke keuken. In een zwarte keuken, dé keuken van dit moment, worden de nieuwe zwarte branders volledig één met het donkere keukenblok. Of gebruik ze juist als kleuraccent!

PITT cooking zwarte gasbranders, Evora Quartz composiet keukenblad, Dekker Zevenhuizen
PITT cooking zwarte gasbranders op Evora Quartz composiet keukenblad – Dekker Zevenhuizen

Op welk keukenblad is PITT cooking mogelijk?

PITT cooking is geschikt voor o.a. een:

Composiet keukenblad                 –             Graniet aanrechtblad

Beton aanrechtblad                       –             Keramiek keukenblad

Glazen aanrechtblad                     –             Terrazzo keukenblad

Roestvrij staal keukenblad      –             TopCore keukenblad

Top Sima core                                 –             Fenix keukenblad

Corian keukenblad                         –             Lapitec + Dekton keukenblad

PITT cooking kan niet geplaatst worden in een massief houten keukenblad.

Het aanrechtblad moet tenminste een diepte hebben van 60 cm. Bij het koken is er een minimale warmteoverdracht, die geen invloed heeft op je werkblad.

Schoonmaken van de PITT cooking pitten
Schoonmaken van de PITT cooking Professional pitten

PITT cooking – zeer praktisch in onderhoud

De branders van PITT cooking zijn makkelijk schoon te maken. Een grotere afstand van elkaar maakt het schoonmaken van het aanrechtblad tussen de pitten, een fluitje van een cent. Impregneer een beton, graniet en marmer keukenblad op z’n tijd tegen vetvlekken.

Stop de onderdelen van de gaspit niet in de vaatwasser om te voorkomen dat ze er dof gaan uitzien. Laat ze een uur weken in een sopje van vloeibare zeep en soda. Daarna nawrijven met een doek of zachte spons. Leg aluminium branders niet in soda. Laat ze een nacht weken in schoonmaakazijn en spons ze daarna schoon met wat zeep.

PITT cooking Danau met PITT Pan
PITT cooking Danau met PITT Pan

Dé PITT Pan

De PITT Pan is een stoere geëmailleerde gietijzeren pan (28cm), gemaakt van 100% gerecycled ijzer. Het ijzer komt van Nederlandse treinrails en oude brugdelen. Als je het over de industriële keuken hebt, meer industrieel kun je het niet krijgen!  De robuuste Hollandse pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en kan geplaatst worden in de oven.  De PITT cooking pan heeft een ingebouwde thermometer waarop de wandtemperatuur wordt weergegeven.

PITT cooking Cima & Capital model gaspitten met teppanyaki plaat in het midden
PITT cooking Cima & Capital 6 gaspitten met teppanyaki plaat in het midden

Als PITT cooking jouw keukenwens is…

Dan blijft het niet bij een kookdroom! Een keukencoach zal voor jou een geweldige nieuwe keuken in 3D ontwerpen waarin PITT cooking kan schitteren. Kom kijken wat er allemaal mogelijk is, maak een afspraak met een keukencoach. Er is er altijd één in de buurt!

Pitt Cooking: Kwaliteit voor een goede prijs

Heb jij al eens gehoord van het merk Pitt Cooking? Het is een merk dat steeds vaker in de Nederlandse keukens voor komt. Dit komt doordat er altijd kwaliteit geboden wordt. Je kunt daarbij een groot aantal verschillende mogelijkheden krijgen, zoals inductie en gas. Bij Keukencoach kunnen wij met jou bekijken welk model het beste bij je gaat passen. Ook kunnen we de Pitt Cooking prijs direct aan jou doorgeven, zodat jij weet waar je aan toe bent voor jouw aankoop.

Met Pitt Cooking op inductie koken

Zo kun je in eerste instantie naar de Pitt Cooking inductie. Op inductie koken kan ervoor zorgen dat je geen gas meer nodig hebt om het eten bereid te krijgen. Steeds meer mensen stappen hierop over. Er zijn een aantal modellen binnen het merk die jou dan goed van dienst kunnen zijn en waarmee je veel voordelen kunt behalen. Bekijk de modellen die hierin te vinden zijn, zodat het bij jou past.

Koken op gas biedt meerdere mogelijkheden

Een andere mogelijkheid is door te kijken naar de Pitt Cooking Danau. Dit zijn de kookplaten waarmee je op gas kookt. Je moet hierbij wel zorgen dat het oppervlak waarop de plaat komt te staan vlak is. Hierdoor kan de warmtegeleider er namelijk voor zorgen dat alles goed werkt en jouw eten egaal opgewarmd en gebakken wordt. Door overal op te letten heb je altijd een goed model in handen en kun je jarenlang genieten tijdens iedere maaltijdbereiding.

Read more

Relevante artikelen

Keuken werkblad natuursteen inspiratie voor je stijlvolle keuken

Met een natuursteen werkblad heb je een magnifiek stuk natuur in je keuken! Om ook jou te laten genieten van…

op 14 september 2021

Je kleine keuken inrichten gaat zo perfect!

Een kleine keuken inrichten met alles erop en eraan, is een geweldig leuke uitdaging. Je wilt niet alleen je kleine…

op 12 augustus 2021

Achterwand keuken inspiratie in alle keukenstijlen!

De achterwand voor keuken levert een grote bijdrage in de totale uitstraling van jouw geliefde keukenstijl. Er zijn zoveel mooie…

op 6 augustus 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap