klanten waarderen ons met een 9.6 uit 303 beoordelingen!
Vraag een adviesgesprek aan »
Advies 8 min leestijd

Keukenstijlen: welke stijl keuken past bij jou?

Ron Hubers
op 6 mei 2020

Vind de perfecte keukenstijl voor jouw nieuwe keuken

Na het bewonderen van ‘de nieuwe keuken’ van familie en vrienden, heb je wellicht al enig idee welke keukenstijl jou het meeste aanspreekt. Zo niet, net zo goed! Het onderstaande overzicht geeft je een perfect inkijkje in wat elk van de keuken interieurstijlen zo bijzonder maakt. Welke kleuren, materialen en ontwerpen maken het verschil? Hierna volgt volop keukeninspiratie waarin je zeker de stijl van jouw droomkeuken kunt vinden!

Keukenstijl: moderne keuken – Witte met marmer-look Häcker spoeleiland keuken AV 2030 GL
Foto: Häcker witte moderne keuken met spoeleiland AV 2030 GL marmer-look

Moderne keuken

Weet je waarom de moderne keuken zo geliefd is? Na een drukke dag kom je graag thuis in een mooie eigentijdse keuken die rust uitstraalt!

Lees hier alles over deze fantastische minimalistische keuken met rechte lijnen en hoeken. Greeploze kastdeuren, grote keuken laden en een aanrechtblad met rechte hoeken zorgen samen met een symmetrische keukenindeling voor een prachtig design. Strakke keukenapparatuur, handige stopcontacten en draadloos opladen maken de keuken inrichting helemaal af!

Een hoogglans keuken is als dé moderne keuken: stijlvol, ordelijk en fris. De matte keuken versie heeft, van wit tot zwart, een zachter uiterlijk.

Het bijzondere aan de moderne keuken is dat deze perfect te combineren valt met jouw favoriete onderdelen uit o.a.de landelijke keuken, de industriële keuken en de laatste keukentrends.

Keukenstijl: landelijke keuken – Nobilia keuken 977 881
Foto: Nobilia landelijke keuken 977 881

Landelijke keuken

Gezelligheid staat voorop in de populaire landelijke keuken. In deze nostalgische sfeer voelen gezin en vrienden zich onmiddellijk thuis.

De negen kenmerken van de landelijke keuken laten op deze pagina zien hoe je in het ontwerp de keuken een ambachtelijke uitstraling kunt geven. Iedereen voelt direct: dit is een keuken op maat!

De kroonlijst boven de bovenkastjes is het bekendste accent in de keuken in landelijke stijl. Ook massief houten keukendeurtjes met nostalgische handgrepen, pilasters (tussenpanelen) en de landelijke schouw zijn heel herkenbaar. In een grote landelijke keuken met eiland krijg je alle ruimte om samen heerlijk koekjes te bakken én op te eten!

Keukenstijl: design keuken – Nobilia keuken 566 304
Foto: Nobilia design keuken 566 304

Designkeuken

Design keukens laten bijzondere woningen en stijlvolle appartementen uitblinken!

Deze vaak greeploze keuken is uitgerust met de nieuwste inbouwapparatuur voor de slimme keuken. Niet alleen de ovens, afzuigkap en vaatwasser, maar ook de koelkast en wijnkast zijn met de smartphone op afstand te regelen. Wat ook niet mag ontbreken is de keukenaccessoires combi van de spoelbak met bijpassende kokend-water-kraan die ook koel bruisend water tapt.

Een accentkleur als goud of koper geeft de rustige kleurenbasis van de design keuken (wit, zwart, grijs en aardetinten) extra cachet!

Keukenstijl: industriële keuken - Häcker keuken met gerookt eiken en staal 6084 7070
Foto: Häcker industriële keuken met gerookt eiken en staal 6084 7070

Industriële keuken

Stoer en rauw, dat is de industriële keuken! Zo strak afgewerkt als de designkeuken is, zo no-nonsense is deze robuuste keuken. Een industriële keuken is een keuken waar echt in geleefd kan worden, met kinderen en frequent bezoekende vrienden.

De ruwe materialen als hout en staal creëren een zeer relaxte sfeer. In de industriële keuken met kookeiland is het dan ook heerlijk vertoeven! Op deze pagina lees je ook over het gebruik van natuurlijke kleuren (bruin, grijs en zwart) in deze keukenstijl. Een betonnen aanrechtblad onderstreept nog meer het geweldige ‘wonen in een grote fabrieksruimte’ gevoel.

In de stalen open kasten met stapels borden, bakvormen en kookboeken, mogen de retro design broodrooster en blender natuurlijk niet ontbreken. De vrijstaande koelkast in RVS of hippe kleur weet iedereen te vinden!

Keukenstijl: trendy keuken – Donkere Häcker keuken met keukeneiland AV 8000
Foto: Donkere Häcker AV 8000 trendy keuken met keukeneiland

Trendy keuken

Wat is een trendy keuken? Alles wat hip & happening is in de keuken vind je terug in de keukentrends van het jaar. De trendy keuken is beroemd om het showen van de nieuwste keukentrends in kleuren en materialen, laatste ontwikkelingen in keukenapparatuur, bijzondere keuken ontwerpen en te gekke gadgets.

Eén van de grootste trends op dit moment is de zwarte keuken . Zwart is het nieuwe wit! De zwarte keuken, met in het bijzonder de mat zwarte keuken, is warm en stijlvol. Een maximaal ton-sur-ton effect bereik je met o.a. zwarte keukenkastjes en een zwarte keukenkraan met bijpassende zwarte spoelbak. Zelfs in de moderne landelijke keuken is deze populaire keuken kleur doorgedrongen!

In de keukentrends van 2020 staan de trends ‘Eternal Rocks’ en ‘Soft Reflections’ in materiaalgebruik centraal, met de wijnkoelkast als blije achtste apparaat in de keuken.

Er zijn twee stromingen te herkennen in de vijf keukentrends van 2019 , namelijk de rauwe robuuste ‘Raw Rituals’ en de ‘New Classic‘ moderne designklassieker. Het inductie fornuis met oven in alle RAL kleuren is niet alleen een topper in de landelijke keuken. Ook nieuw is dat uit de kokend water kraan nu ook koel bruisend en gefilterd water komt. De slimme keuken krijgt in de smart home een belangrijke plek om alle slimme keukenapparatuur met o.a. verlichting en verwarming aan elkaar te koppelen.

Keukenstijl: klassieke keuken – Nobilia keuken met kookeiland 706
Foto: Nobilia klassieke keuken met kookeiland 706

Klassieke keuken

De deksel van de pan halen en kijken wat er voor vandaag op het menu staat — dat is de heerlijke sfeer die een klassieke keuken uitstraalt. Niet alleen op de boerderij of in een herenhuis is deze nostalgische keuken het centrum van gezelligheid. Ook in een eengezinswoning of appartement is de authentieke keuken welkom. Glazen voorraadpotten, bloeiende plantjes en verse kruiden hebben hun eigen plekje gevonden in de open wandkasten.

De sierlijke lijsten en schouw zijn karakteristiek voor de klassieke keuken. Het vrijstaande fornuis straalt letterlijk warmte uit. Inmiddels is het vrijstaande inductie fornuis met oven verkrijgbaar. Het heeft een nostalgisch uiterlijk, maar bezit de laatste technologische snufjes. Een ander goed voorbeeld is de Quooker Classic: een kokendwaterkraan met een klassieke keukenkraan look.

Tegenwoordig hebben we een vaatwasser, maar de stenen spoelbak en het granito aanrechtblad konden de vele afwasjes van vroeger makkelijk aan!

Keukenstijl: duurzame keuken - Häcker keuken met bar AV 1097 eiken blauw
Foto: Häcker duurzame keuken met bar AV 1097 eiken blauw

Duurzame keuken

Iedereen wil een mooie tijdloze keuken waarvan vele jaren kan worden genoten. Weet je dat je dan al duurzaam bezig bent? Naast een lange levensduur zijn duurzame materialen, energiezuinige keukenapparaten en recyclebaarheid ook zaken waar je punten mee kunt scoren.

Je kunt op deze pagina een duurzaamheidscheck van je keuken doen. Je toetst per onderdeel in hoeverre je keuken milieuvriendelijk is. Lees alles over herbruikbare keukenbladen, zuinige kranen als de kokend water kraan, energielabels van keukenapparatuur, LED verlichting, onverslijtbare vloeren en keuken renovatie.

In het ontwerp van de nieuwe keuken kan er veel winst voor het milieu behaald worden. Handig en verstandig zijn de negen punten, waarin o.a. afvalsystemen in onderkasten en vacumeerapparaten om voedselverspilling tegen te gaan, voorbijkomen.

Geniet bewust in je duurzame keuken!

Jouw keukenstijl in het echt

Bekijk en voel in het echt — de verschillende materialen die jouw keuken zo bijzonder gaan maken.

Een Keukencoach denkt graag met je mee en helpt je met passende stijladviezen:

Maak een adviesafspraak

Ron Hubers

Ik ben Ron. Met mijn ruime ervaring in de keukenbranche ben ik in staat om je van A tot Z te begeleiden. Dat begint al bij het eerste contact en dat eindigt in principe nooit. Ik blijf steeds je vaste aanspreekpunt, ook nadat we de keuken geleverd hebben.

Keukencoach.com heeft afspraken gemaakt met een aantal I-KOOK winkels waaronder de winkel in Soesterberg waar ik met je kan afspreken.

Het adres van de winkel is: Richelleweg 1, 3769 AZ Soesterberg

Laten we snel een keer kennis maken.

Ron Hubers

Relevante artikelen

Onafhankelijk keukenadvies: hoe ziet dat eruit?

Ontdek hoe je advies inwint bij een keukenspecialist die jou naar je droomkeuken coacht! Zoveel mensen, zoveel keukenwensen! Alleen een…

Ron Hubers
op 6 mei 2020

Welke keukenindelingen zijn er? Welke vorm past bij jouw woning?

Ontdek jouw favoriete keukenindeling! Niet alleen de keuze voor een stijl als de landelijke keuken, moderne keuken of industriële keuken…

Ron Hubers
op 6 mei 2020

Keukenmontage: hoe werkt het en waar let je op?

Fatsoenlijk een keuken (laten) monteren, hoe doe je dat? Je hebt je droomkeuken uitgezocht. Gefeliciteerd! Maar voordat de keuken helemaal…

Ron Hubers
op 6 mei 2020

Ervaren experts

Onze ervaren experts helpen je van A tot Z

Topkwaliteit

We leveren uitsluitend topkwaliteit keukens en apparatuur

Scherpe prijzen

Een transparante calculatie: altijd eerlijke en scherpe prijzen

100% aandacht

Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg