klanten waarderen ons met een 9.6 uit 237 beoordelingen!

Er komt een klant bij de keukencoach…

Gepost op 9 januari 2019 door Jessica Renders

Als een klant ervaar je een bezoek aan een keukenshowroom op je eigen manier. Het leek me leuk om de zoektocht naar een mooie keukenopstelling eens van mijn kant als keukencoach te beschrijven.

Ik ben me ervan bewust dat ik een beetje anders ben dan mijn klanten. Al twintig jaar ben ik dag in dag uit in de weer met alles wat maar met keukens te maken heeft. Constant wil ik alles weten over de nieuwe ontwikkelingen die er zijn. Ik droom er zelfs over! Voor mijn klanten is dat (gelukkig) heel anders. Zij krijgen normaal gesproken zo’n tweemaal in hun leven te maken met de keuze van een nieuwe keuken. Daarom is het super belangrijk dat ik de wensen van de klant goed kan inpassen in een ontwerp waar de klant blij van wordt.

Keukenshowroom bezoek

Een bezoek aan een keukenwinkel is een kans om verschillende keukens in het echt te bekijken en van alles uit te proberen. Showroomkeukens zijn daardoor een praktische bron van inspiratie en een hulpmiddel om je eigen keukenstijl te ontdekken.

Er zijn eigenlijk twee typen klanten. De een staat overal voor open en vraagt honderd uit. De ander is wat afstandelijk na eerdere ervaringen met opdringerige keukenverkopers. Ik kan je geruststellen, zo werken wij niet. Niet voor niets hangt er boven mijn tafel de leus ‘Een keukencoach: niet iemand die me iets opdringt’.

Mijn eerste aandacht is er opgericht om in te schatten of ik goed bij de klant pas of wellicht beter een collega. Ik weet dat wij voor elke klant een keukencoach hebben die kan helpen.

Onder het genot van een drankje laat ik mijn bezoek merken dat we voor het samenstellen van de keuken de tijd kunnen nemen. De een wil eerst nog wat rondkijken. De ander vertelt graag al wat zijn wensen zijn. Door te luisteren en te vragen krijg ik een beeld van de voorkeuren van de klant. Vervolgens laat ik voorbeelden zien van kastfronten en werkbladen die daarop aansluiten. Als er een klik ontstaat, kunnen we over het ontwerp gaan nadenken.

Foto: Keukencoach Jessica Renders

Keukenontwerp

Steeds meer klanten hebben al vooronderzoek gedaan via het internet. Bijna altijd neemt men ook foto’s of schetsen mee. Dit varieert van de huidige situatie thuis met ook afmetingen van de beschikbare ruimte tot voorbeelden gevonden op Pinterest of Instagram.

Dit komt goed van pas, want bij het ontwerp maak ik gebruik van een tekenprogramma waarmee ik de ruimte kan tekenen waarin de nieuwe keuken komt te staan. Bestaande deuren, ramen en radiators teken ik zo exact mogelijk in. Nu kunnen we beoordelen of er plaats is voor wensen als een kookeiland, bovenkasten of een grote Amerikaanse koelkast. Al pratende en tekenend komen we tot een idee waarbij we ook na gaan denken welke apparatuur gewenst is. Naast een koelkast, spoelbak, kookplaat en afzuigkap, komt er afhankelijk van de ruimte in de keuken en portemonnee, meestal een vaatwasser, bakoven of combimagnetron bij. Ook wat betreft de kastindeling en inrichting kunnen we vele kanten op. Niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte.

Wanneer de klant blij is met het ruwe idee, kan ik het ontwerp uitwerken in een 3D tekening aan de hand van echte maten van kasten en apparatuur. Nu krijgt de keuken echt vorm en kunnen we kijken naar de planning en kostenplaatje op basis van concrete keuzes voor werkblad en fronten, apparatuur en accessoires. De bestelling wordt gedetailleerd doorgenomen. Nadat er overeenstemming is over de configuratie en kosten, wordt er nog ingemeten om zeker te weten dat alles gaat passen. Hierna kan het leidingadvies voor water, elektra en afvoer worden gemaakt en een aanbeveling voor eventueel ander voorbereidend werk als het maken van koofjes en tegelen. Indien gewenst kunnen wij refereren naar een aannemer in de regio. Voordat de monteur aan de slag kan, moet dit alles geregeld zijn.

Keukenmontage

De definitieve datum van plaatsing zal altijd worden afgestemd met de klant, rekening houdend met de levertijd van de keuken, de tijd die benodigd is voor het voorbereidende werk en de planning van de monteur. De voorgemonteerde kasten en apparatuur zullen kort voor de plaatsingsdatum thuis bezorgd worden. Als het even kan kom ik graag het eindresultaat bekijken!

Ervaren experts

Onze ervaren experts helpen je van A tot Z

Topkwaliteit

We leveren uitsluitend topkwaliteit keukens en apparatuur

Scherpe prijzen

Een transparante calculatie: altijd eerlijke en scherpe prijzen

100% aandacht

Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg